WelkomWat biedt GrondkoersTrack RecordContact

Flex Scan
Strategisch belonen
Ondernemingsbestuur
Pensioen & Levensloop
Effectiviteit van HR-beleid
Fusie en overname
Reorganisatie
Arbeidsverhoudingen
MedezeggenschapStrategisch belonen

Bij Strategisch belonen gaat het er vooral om dat de arbeidsvoorwaarden en andere HR instrumenten worden afgestemd op de doelstellingen van de organisatie en de behoeften van de medewerkers. Beloning speelt een belangrijke rol bij het motiveren, behouden en aantrekken van talentvolle medewerkers. Flexibiliteit is daarbij een component die langzamerhand niet meer weg te denken is uit arbeidsvoorwaarden regelingen.

In toenemende mate blijkt dat arbeidsvoorwaardenpakketten niet meer goed aansluiten op de wensen van de stakeholders. Nu het economisch herstel is ingetreden en de schaarste op de arbeidsmark voelbaar wordt moeten alle zeilen bijgezet worden om op duurzame wijze goede personele bezetting te waarborgen. Een aantal organisaties wil achterstallig onderhoud oppakken en andere gaan aan de slag met het harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Het doel is veelal hetzelfde, namelijk het binden en boeien van medewerkers aan de organisatie.

Grondkoers werkt samen met opdrachtgevers aan het ontwikkelen en invoeren van effectieve, aansprekende arbeidsvoorwaarden tegen een voor de onderneming acceptabele prijs. Hoe beoordelen de medewerkers de arbeidsvoorwaarden?  Hoeveel invloed kan hij/zij hebben op de samenstelling van het pakket? Wat doet er echt toe?

Grondkoers adviseert over de samenstelling en niveau van beloningspakketten voor het topmanagement, hoger kader en CAO personeel. Bij de ontwikkeling en introductie richt Grondkoers zich op duurzaamheid van de oplossingen. Oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van het rendement van de onderneming op korte en lange termijn.

Via de volgende link komt u terecht op een RSA animatie van Daniël Pink (circa 10 minuten). Hij legt uit waarom resultataafhankelijk belonen niet werkt en hoe je geschoold personeel wel effectief kunt motiveren. 

http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc

Grondkoers adviseert opdrachtgevers op de volgende terreinen.

 • Primaire en secundaire beloning
 • Arbeidsvoorwaarden op maat
 • "Groene" autoregelingen
 • À la Carte of Cafetariasystemen
 • Short Term Incentives
 • Long Term Incentives
 • Pensioenregelingen • Downloads:
  Presentatie Flexibele ondernemingsscan
  Ontslag, Groener rijden en onderhandelen met de OR


  Tel: +31(0)317427553 Copyright Grondkoers HCC 2010 - Alle rechten voorbehouden E-mail: info@grondkoers.nl